Hitta din dammsugarpåse med endast två enkla steg!
Hem  >  Konsumentkontakt  >  Tips & råd för ett rent hem

Tips & råd för ett rent hem

Råd

Vänligen notera:
Beroende på omständigheterna måste olika rengöringsmedel och metoder användas. Därför är de tips och råd som visas denna sida endast rekommendationer och kan inte leda till att garanti eller skadestånd kan utkrävas.

Fönsterputsning

Har du slut på fönsterputs? Prova en beprövad metod: tillsätt lite vinäger eller sprit i varm vatten! Citronsyra eller vinäger är idealiskt för att få bort envis smuts.
Tips från Swirl®:

  • Rengör inte dina fönster i starkt solljus– då torkar de för snabbt vilket kan leda till fula ränder.
  • Damm fäster inte lika lätt på fönster eller speglar om du tillsätter en droppe glycerin till vattnet som du använder för rengöring.

Skötsel av golv

Det är enkelt att underhålla trä och laminatgolv:
torka regelbundet av parkett och trä med en ordentligt urvriden mopp och vaxa golvet ibland. Att polera golvet med en torr mopp kommer att öka golvets lyster. 
Eftersom brädgolv ofta enbart är vaxat fäster smuts lättare på detta. Lite tvättmedel, avsett för vittvätt i varmvatten ((40° – 60° C) hjälper mot envis smuts. Detta tvättmedel innehåller blekmedel.


Smuts- och sandpartiklar sliter på trä- och laminatgolv. Om detta är fallet kan det vara en god idé att dammsuga först. Då försvinner dessutom dammråttor, smuts och hår och undviker att fastna i moppen när du torkar av golvet.

Swirl® tips:

  • repfri rengöring av trä- och laminatgolv blir enklare med Twinner dammsugarmunstyck från Swirl®s serie med munstycken. Dessa är utrustade med ett gildfält av filt för repfri dammsugning.

Rätt rengöring av mattor

Dammsug dina mattor regelbundet, minst en gång i veckan.
Lös smuts (t.ex socker eller smulor) kan enkelt avlägsnas med en dammsugare. Intorkad smuts bör först avlägsnas med en sked eller baksidan på en kniv, och sedan borstas eller dammsugas bort. Ett rengöringsmedel för mattor bör användas vid hård nedsmutsning.

Viktigt:

  • läs alltid matt-tillverkarens instruktioner för hur mattan ska rengöras och prova på en icke synlig del av mattan först.