Hitta din dammsugarpåse med endast två enkla steg!
Hem  >  Dammsuga  >  Dammsugarpåsar
MicroPor® Plus dammsugarpåsar

MicroPor® Plus dammsugarpåsar

Mot allergena fina dammpartiklar, för miljön

Våra påsar håller allergeniska partiklar i form av pollen, mögelsporer, kvalster och bakterier säkert kvar i påsen. Eftersom de består av upp till 65% återvunnet material och förnybar råvara så skyddar de också miljön.

För vår miljös skull

Swirl® dammsugarpåsar märkta med Pro Nature-symbolen* består av upp till 65% återvunnet material och förnybar råvara. Detta bidrar till att Swirl® hjälper till att skydda miljön och spara naturens resurser.

Maximalt rent

Anti-allergen-filtret MicroPor® Plus från Swirl® håller inte bara kvar vanligt husdamm i påsen utan även allergiframkallande fina dammpartiklar som pollen, mögelsporer, kvalster och bakterier. För allergiker ger det lindring av besvär från allergena fina dammpartiklar i luften.

Dirtlock® stängningsmekanism för bekväm, dammfri borttagning

Vid byte av dammsugarpåse är det stor risk att fina dammpartiklar som kan vara skadligt för hälsan kommer ut i luften. Med den intelligenta Dirtlock® stängningsmekanismen hålls dammet kvar där det ska vara, i påsen.

Swirl® MicroPor® Plus-kvalitet certifierad av TÜV

TÜV NORD, ett oberoende testlaboratorium, har testat och godkänt filtrering av fina dammpartiklar, allergener och bakterier och även dammabsorberingseffekten vid användning av Swirl® MicroPor® Plus-dammsugarpåsar. Wattförbrukningen var även låg, allt i enlighet med EU:s direktiv nr. 666/2013-I.

Lång användbarhet

Alla dammsugarpåsar från Swirl® med MicroPor®-kvalitet har ett lagringslager vilket förhindrar att påsen blir för full och påsen kan användas länge.

Passar perfekt

Swirl®s dammsugarpåsar i MicroPor® Plus-kvalitet är utformade efter dammsugaren. De rundade hörnen gör att påsen passar perfekt och att utrymmet i dammsugaren används fullt ut.

Praktisk minneslapp

På varje Swirl®-dammsugarpåse finns en praktisk minneslapp med typnumret som du kan klippa ut och lägga i plånboken. När du sedan ska handla dammsugarpåsar är det bara att ta fram lappen och se vilka slags påsar du ska köpa.

Tillverkad i Tyskland

Swirl® MicroPor® Plus-dammsugarpåsar är till 100% tillverkade i Tyskland.

100% återvunnet papper

Förpackningen till MicroPor® Plus-dammsugarpåsarna består av 100% återvunnet papper.

*Vad står Pro Nature-märket för?

Swirl®-dammsugarpåsar märkta med Pro Nature-märket består till 65 % av återvinningsbart material och förnybara råmaterial. Men vad innebär detta mer exakt?

Återvunnet material

Det återvunna material som används kallas postindustriellt återvunnet material eller återvunnen kartong beroende på om påsens dammförslutningsbricka är tillverkad av plast eller kartong. Swirls®-plastdammförslutningsbricka består till 100 % av postindustriellt återvunnet material och Swirls® dammförslutningsbricka i kartong består till stor del av återvunnen kartong.

Den återvunna kartongen består av pappersavfall och kartong. Men vad är postindustriell återvinning och hur skiljer sig det från återvinning efter användning?

Skillnaden mellan postindustriell återvinning och återvinning efter användning

Postindustriell återvinning innebär att det överskottsmaterial som ackumuleras i industriverksamhet i samband med att ny plast bearbetas återvinns. Detta är återvinning av helt nytt överblivet material.

Vid återvinning efter användning samlas förpackningsavfall från slutkonsumenter (både privatpersoner och kommersiella verksamheter) in och bearbetas. Privat avfall består av återvinningsbara förpackningar som rensats och PET-flaskor.

Varför används endast postindustriellt återvunnet material i Swirl® dammsugarpåsar?

Mängden tillgängligt återvunnet material från privat avfall är begränsad på grund av hög efterfrågan. Dessutom är kvaliteten på detta återvunna material sällan tillräckligt hög för att användas vid tillverkning av dammsugarpåsar. Därför använder vi just nu postindustriellt återvunnet material som utvunnits från produktionsavfall från andra plastbearbetningsföretag eftersom detta erbjuder bättre kvalitet.

Förnybara råvaror

De förnybara råvarorna är cellulosa. Cellulosa används ofta i filtermaterialet. Cellulosa utvinns ur trä. Det är därför ett naturligt och förnybart material.