Hitta din dammsugarpåse med endast två enkla steg!
Hem  >  Konsumentkontakt  >  Dammsugarpåse-sökmotor
EU:s energimärkning

EU:s energimärkning

Swirl®-märkning och EU:s energimärkning för dammsugare.

I EU-förordningen ingår bestämmelser för energieffektiviteten hos dammsugare sedan 1 september 2014.

Inga problem: När du använder Swirl®s dammsugarpåsar kan du vara säker på att de har rätt energieffektivitetsklass för din dammsugare.

Det finns flera fördelar med Swirl®s dammsugarpåsar med MicroPor® Plus-anti-allergen-filter:

Maximalt rent
Anti-allergen-filtret MicroPor® Plus från Swirl® håller inte bara kvar vanligt husdamm i påsen utan även allergiframkallande fina dammpartiklar som pollen, mögelsporer, kvalster och bakterier. För allergiker ger det lindring av besvär från allergena fina dammpartiklar i luften.

 

Swirl® MicroPor® Plus-kvalitet certifierad av TÜV  
TÜV NORD, ett oberoende testlaboratorium, har testat och godkänt filtrering av fina dammpartiklar, allergener och bakterier och även dammabsorberingseffekten vid användning av Swirl® MicroPor® Plus-dammsugarpåsar. Wattförbrukningen var även låg, allt i enlighet med EU:s direktiv nr. 666/2013-I.

 

Lång användbarhet
Alla dammsugarpåsar från Swirl® med MicroPor®-kvalitet har ett lagringslager vilket förhindrar att påsen blir för full och påsen kan användas länge.

Skydda miljön  
Swirl®s dammsugarpåsar som är märkta med Pro Nature är tillverkade av 40 % återvinningsbart material och förnybart råmaterial. Detta för att skydda miljön och bevara resurser.

Med EU:s energimärkning kan du även jämföra olika modeller av dammsugare vilket underlättar för kunderna när de ska bestämma sig för vad de ska köpa. Sedan den 1 september 2014 har varje dammsugare denna märkning.

 Swirl®s dammsugarpåsar passar självklart även i apparater med lägre wattal. Detta har godkänts och certifierats av TÜV-NORD, ett oberoende testlaboratorium.

Nedan följer en förklaring av varje punkt i EU:s energimärkning:

1 Energieffektivitetsklass 
Detta beräknas med en formel som består av beräknad årlig energiförbrukning i ett genomsnittligt hushåll och dammabsorberingen i apparatens munstycke. Detta anges sedan på en skala från A (bäst prestanda) till G.

2 Ø årlig energiförbrukning 
Detta värde anger den årliga energiförbrukningen i ett genomsnittligt hushåll. Här antas 50 dammsugningar per år i ett område på 87 kvadratmeter. Genomsnittlig årlig energiförbrukning får inte överstiga 62 kWh per år.

3 Volym 
Här visas dammsugarens ljudnivå eller volym vid dammsugning på en matta i dB (A).

4 Dammabsorbering på hårda golv 
Här visas dammsugarens rengöringseffekt på hårda golv. Dammabsorberingen mäts på ett hårt standardgolv. Minsta rengöringseffekt är 90 %.    

5 Dammabsorbering på mattor 
Här visas dammsugarens rengöringseffekt på mattor. Dammabsorberingen mäts på en standardmatta. Minsta rengöringseffekt är 70 %.   %.  

6 Dammutsläpp 
Här visas hur ren dammsugarens utblåsluft är under dammsugning.